Varkensfilet in bladerdeeg

home > speciale-kerstgerechten > Varkensfilet in bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant en zorg ervoor dat ze elkaar net iets overlappen. Rol dit nu uit tot je ongeveer een keer zoveel deeg hebt. Snij van het deeg een rand af van ca. 1 centimeter en hou dit apart. Omwikkel de varkensfilet met de plakjes katenspek en leg dit bovenop het deeg. Klop het ei los en bestrijk de uiteinden van de deegranden met het ei. Vouw het deeg nu om het vlees heen en druk de randen stevig vast. Leg het verpakte vlees met de naad naar onderen op een bakblik. Maak van het achtergehouden deeg dunne reepjes en leg dit kruislings op het ingepakte vlees, zodat er een mooi ruitmotief ontstaat. Strijk de bovenkant van het deeg in met het overgebleven ei. Bak het geheel in 45 minuten af op 180°C. en laat het daarna op 200°C. afkleuren tot er een mooie goudbruine kleur ontstaat.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kilo varkensfilet aan een stuk
300 gram diepvriesbladerdeeg
1 ei
ca. 200 gram katenspek