Vegetarische quiche

home > speciale-kerstgerechten > Vegetarische quiche

Wrijf de boter en de bloem tot kruimels. Maak in de kruimels een kuiltje en voeg het water en de zout toe. Kneed het geheel snel tot een deeg. Laat het onder plastic folie 15 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed hiermee een beboterde bakvorm met een doorsnede van 24 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de aubergineblokjes goudbruin, breng op smaak met zout en peper.
Doe de aubergines in de springvorm en leg hierop de tomaatjes.
Klop de eieren samen met de room en een mespuntje zout en giet het over de groentes. Verkruimel hierover de fetakaas.
Bak de quiche af in 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200ºC en serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

300 gram bloem
150 gram boter
1,5 deciliter water
1 mespuntje zout
1 aubergine (in blokjes)
1 eetlepel olijfolie
1 doos cherrytomaatjes, gehalveerd
3 eieren
2 dl room
150 gram feta
zout en peper