Zalmcarpaccio

home > speciale-kerstgerechten > Zalmcarpaccio

Zalm in flinterdunne plakjes (laten) snijden, donkere delen verwijderen
Grapefruit dun schillen, schil in heel dunne reepjes snijden
Reepjes even in kokend water koken, koudspoelen
Grapefruit uitpersen
Sap pittig op smaak brengen met cayennepeper
Zalm in sap afgedekt ± 1 uur in koelkast
marineren
Sla op borden schikken
Zalm erop leggen, marinade erover schenken
Avocado en kappertjes over zalm verdelen
Garneren met reepjes schil (en dille)
Variatie: 250 g rauwe tonijnfilet in zeer dunne plakjes op 4 borden schikken
Dressing kloppen van: 1 eetlepel Japanse sojasaus, 6 eetlepels druivenpitolie, 1/2-1 eetlepels balsamico-azijn en 2 eetlepels kippebouillon, zout en peper
4 shiitake (paddestoelen) in heel kleine blokjes erdoor scheppen
Bij tonijn serveren:
Garneren met lollo rosso
Wijnadvies:
Bij deze carpaccio van zalm, maar ook bij de variatie van tonijn past een volle droge witte wijn, bijvoorbeeld een Chablis





Ingrediënten voor 4 personen

400 g zalmfilets, zonder vel en graten
1 grote roze grapefruit
cayennepeper
1/4 krop lollo bionda, in plukjes
1 rijpe avocado, in kleine blokjes
2 eetlepels kleine kappertjes
(takjes dille)