Sushisalade

home > sushi > Sushisalade

Voorbereiding
Pers de citroen uit.
Roer een sausje van rijstazijn, 1 dl kookwijn, het citroensap, ketjap en 1 eetl. Japanse mix. roer alles goed door elkaar en voeg naar smaak, eventueel nog wat kookwijn aan toe. Was de garnalen. Breng wat water aan de kook en kook hierin de garnalen 2-3 minuten, zodat ze roze kleuren. Snijd de tonijnbiefstuk in stukken van 2 bij 3 cm. Snijd wat ijsbergsla in brede repen. Verhit een koekenpan droog voor en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin, Schep ze op keukenpapier. Meng alles met de dressing en verdeel de salade over 6 borden.





Ingrediënten voor 4 personen

1 citroen, 1 flesje Japanse rijstazijn (sushi su), 2 dl Japanse kookwijn (mirin), 1 zakje Japanse mix, 200 g rauwe grote garnalen, 200 g tonijnbiefstuk, 1 krop ijsbersla, 75 g pijnboompitten, 1 eetl. ketjap