Kersenkwarktaart

home > taarten > Kersenkwarktaart

Voor het deeg de lange vingers in een plastic zak doen en met de deegroller fijnmaken, met de zachte boter mengen, een springvormring om de bodem doen, de binnenrand met aluminiumfolie of bakpapier bekleden, de biscuitmassa erin doen, aandrukken. Voor de vulling 200 g kwark met de suiker, vanillesuiker en citroensap mengen. De slagroom een half minuut opkloppen, slagroomversteviger toevoegen, de slagroom stijfkloppen, door de kwarkmassa scheppen, de massa over de taartbodem verdelen. De kersen laten uitlekken, het sap opvangen, 5dl achterhouden, de kersen over de kwarkmassa verdelen. Van 2 zakjes helder taartglazuur, 1-2 eetlepel suiker, het kersensap, volgens de aanwijzingen op de verpakking van het glazuur maken, het glazuur over de kersen verdelen, laten opstijven, de taart met de geraspte witte chocolade bestrooien.





Ingrediënten voor 4 personen

Voor het deeg:
1 pak lange vingers (175 g)
125 g zachte boter
Voor de vulling;
200 g kwark
50-75 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels citroensap
2½ dl slagroom
1 zakje slagroomversteviger
500-600 g kersen (1½-2 potten)
2 zakjes helder taartglazuur
1-2 eetlepels suiker
geraspte witte chocolade