Tosti met komkommer, tonijn en bieslook

home > tosti > Tosti met komkommer, tonijn en bieslook

Maak de tonijn in losse stukjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer nu in dunne plakjes en bestrooi deze met een beetje zout. Laat dit even staan en giet dan het uitlopende vocht weg. Roer in de tussentijd de Halva-mayo met de zure room glad en voeg er de bieslook, bruine suiker, peper en zout aan toe.
Rooster de bruine boterhammen en besmeer de boterhammen met de saus. Verdeel op de helft van de boterhammen, de plakjes komkommer en tonijnstukken. Maal hierover wat versgemalen zwarte peper en beleg nu weer met de overige boterhammen en druk even aan.
Serveertips:
Snijd ze nu met een scherp kartelmes diagonaal door en serveer direct.





Ingrediënten voor 4 personen

8 grote bruinbrood boterhammen
1 komkommer
1 blikje tonijn in olie
2 eetlepels bieslook
2 eetlepels Halva-mayo (Calve)
1 eetlepel zure room
1 theelepeltje bruine basterdsuiker (van Gilse)
versgemalen zwarte peper en zout