Exotische hamschnitzel

home > vlees > Exotische hamschnitzel

Braad de schnitzels in hete boterolie langs elke zijde in ongeveer 2 min. goudbruin. Kruid ze met peper en zout en houd ze warm. Spoel het palmmerg af en laat het goed uitlekken. Snijd het in schijven van ongeveer 5 mm. Fruit deze in 1 eetl. boter in een pan. Snijd de tomaatjes in tweeë, leg ze bij het palmmerg in de pan en laat ze even meefruiten. Breng het geheel op smaak met zout en peper en schep het bij het vlees. Verhit de roomboter en de sojasaus samen in een pannetje en roer ze flink door elkaar. Schik de schnitzels op een bord. Breng de saus op smaak met citroensap en giet ze over de schnizels. Garneer met partjes citroen en serveer het gerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

2 hamlapjes van ca 1 cm. dik, 1 eetl. boterolie, zout, versgemalen peper, 1 klein blikje palmmerg, 1 eetl. boter, 100 g kerstomaten

Voor de saus:

50 g roomboter, 2 eetl. sojasaus, wat citroensap, enkele partjes citroen