Gevuld varkenshaasje

home > vlees > Gevuld varkenshaasje

Maak een diepe gleuf in iedere filet. Wrijf het vlees langs binnen en buiten in met zout, peper, en wat saliepoeder. Snijd de kaas en de ham in smalle reepjes en vul er de varkenshaas mee. Klap het vlees dicht en wikkel er keukengaren rond. Verhit het vet en braad de varkenshaas daarin langs alle kanten flink aan. Giet de bouillon erover, voeg de salieblaadjes erboij en laat alles op een gematigd vuur ca. 20 min. stoven. Haat het vlees eruit en snijd het in stukken nadat het garen verwijderd is. Verfijn de saus met room en breng ze op smaak met zout, peper, paprikapoeder en gemalen salie. Serveer ze bij het vlees. Geef er witte rijst, met daarin de inhoud van een klein blikje doperwtjes met worteltjes.





Ingrediënten voor 4 personen

400 á 500 g aan varkenshaas, zout, versgemalen peper, ¼ theel. gemalen salie, 100 g goudse kaas, 75 g gekookte ham, 25 g boterolie, 1/8 l. bouillon, 4 salieblaadjes, 3 eetl. room, 1 mespuntje paprikapoeder