Lamsbout

home > vlees > Lamsbout

De ui pellen en schoonmaken, de peterselie, de tijm, het laurierblad, de peperkorrels in de azijn met water doen. Zoveel water en azijn dat het vlees half bedekt is. Ongeveer 12 uur in de marinade laten staan, het vlees af en toe omdraaien het vlees in een pan met deksel marineren. Het vlees nog wat zouten en “bovenop” even om en om in de boter lichtbruin laten worden. Het vlees hierin aan alle kanten dichtschroeien of bedruipen. Het vlees braden met de vel of velkant boven. De braadslee op een rooster in het midden van de oven schuiven. De oven NIET voorverwarmen. Braadtijd 35 á 40 min. Voor een dik stuk 45 á 50 min. Oven op 150 á 175ºC. zetten. De marinade gebruiken bij het afmaken van de jus. Lekker met aardappelkroketjes en snijbonen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg lamsbout of lamsrug, 10 g zout, 150 á 200 g boter

Voor de marinade:

¼ l azijn, ¾ l water, ui, peterselie, peperkorrels, tijm, laurierblad