Varkensrollade

home > vlees > Varkensrollade

Aardappels dun schillen, wassen, en in stukken snijden. Knoflook pellen. In braadzak aardappels, teentje knoflook en tijm verdelen. Rollade erop leggen. Zak afsluiten met binder en in lage ovenschaal leggen. Aan bovenkant van braadzak 6 gaatjes prikken. Tot gebruik in koelkast bewaren. In pan wijn en fond aan de kook brengen en tot ca. 1 dl laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Artisjokbodems afgieten, in kleine blokjes snijden en van vuur af door ingekookte fond scheppen. Schaal met braadzak in midden van oven schuiven. Oven op 200ºC. instellen en het vlees in ca. 55 min. gaar braden. Puntjes van braadzak knippen en braadvocht bij ingekookte fond schenken. Op hoog vuur jus nog ca. 5 min. zachtjes laten inkoken. Intussen rollade laten rusten. Vlees en aardappels op schaal leggen. Helft van jus over rollade scheppen. Rest van jus apart erbij serveren. Lekker met sperziebonen of snijbonen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 varkensrollade (± 750 g), 500 g aardappels, 4 teentjes knoflook, 6 takjes tijm, 3 eetl. rode wijn, ½ pot vleesfond (á 380 ml.), 1 blikje artisjokbodems (185 g), zout, peper, 1 braadzak