Zwitserse kaasschnitzel

home > vlees > Zwitserse kaasschnitzel

Klop de schnitzels lichtjes plat. Strooi er zout en peper op en besprenkel ze met citroensap. Laat ze 10 min. trekken. Braad ze in boterolie langs beide zijden telkens ongeveer 5 min. Meng de tomatenketchup met de room en de kruiden. Breng het mengsel op smaak en giet het naast het vlees in de pan. Leg de plakken kaas op de schnitzels en laat ze uitlopen. Schik het gerecht op een voorverwarmd bord en strooi er wat paprikapoeder over.





Ingrediënten voor 4 personen

2 varkenslapjes van 150 g, zout, versgemalen peper, sap van 1 citroen, 25 g boterolie, 2 eetl. tomatenketchup, 100 g verse room, 1 theel. geknipte bieslook, 1 mesp. basillicum, 1 mesp. marjolein, 2 plakken emmentaler, paprikapoeder