Gestoofde prei

home > winterkost > Gestoofde prei

Was de prei en laat ze goed uitlekken. Snijd de prei in stukjes van ca. 5 cm. Laat de prei in de verhitte boter 5 min. zachtjes fruiten en giet er dan hete bouillon bij. Breng de prei op smaak met versgemalen peper, geraspte nootmuskaat en zuinig zout. Sluit de pan af met een deksel en laat de inhoud een kwartier smoren. Neem de prei vervolgens met een schuimspaan uit de pan en doe deze over in een verwarmde schaal. Zet de schaal op een réchaud en houd de groente warm. Roer de maïzena aan met koude melk en bind hiermee onder voortdurend roeren de groentebouillon. Roer de room erdoor en maak de saus op smaak af. Giet de saus over de prei en serveer het gerecht met een karbonade en gekookte aardappels.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg. prei, 30 g boter, 1/8 l. vleesbouillon, 4 eetl. melk, 1 eetl. maïzena, 3 eetl. room, zout, witte peper, nootmuskaat