Varkensreepjes met paddenstoelen uit de wok

home > wok-recepten > Varkensreepjes met paddenstoelen uit de wok

Kruid de varkensreepjes met zout, peper en salie.
Roer in een pannetje de Gorgonzola, de crème fraîche en de tomatenpuree op laag vuur tot een gladde crème.
Verhit de kruidenboter in een wok en roerbak de reepjes vlees en de bosuitjes hierin tot het vlees bruin is.
Voeg de ham en de paddenstoelen toe en roerbak ze ± 2 minuten mee.
Zet het vuur laag en schep er de Gorgonzolacrème door.
Laat het gerecht even doorkoken en voeg dan zo nodig nog wat zout en peper toe.
Geef er groene lintmacaroni en een frisse salade bij.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g hamlappen in smalle reepjes
zout, peper
8 versgesneden blaadjes salie of gedroogde salie
100 g Gorgonzola
1/8 liter crème fraîche
1 eetlepel tomatenpuree
60 g kruidenboter
2 gesneden bosuitjes
4 plakken Parmaham in reepjes (80 g)
100 g champignons in reepjes
100 g oesterzwammen in reepjes
100 g shii-take in reepjes