Asperges met krab en dille

home > asperges > Asperges met krab en dille

Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
Maak onder het garen van de asperges de mayonaise en zet die koel weg.
Snij een deel van het krabvlees in stukjes (hou de meeste stukjes achter
voor de garnering).
Maak de dille schoon, dep ze droog met een schone theedoek of wat
keukenpapier en hak ze fijn. Roer krabvlees en dille door de mayonaise.
Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze in een
koekenpan. Bestrijk de geroosterde sneetjes met het
krab-mayonaisemengsel.
Haal de gare aspergepunten uit het kooknat, laat ze goed uitlekken en
leg ze op een schone theedoek of wat lagen keukenpapier om ze helemaal
droog te krijgen. Snij de aspergepunten in de lengte door en leg ze op
de mayonaise. Snij van de achtergehouden stukken krabvlees schijven en
decoreer daar de toast mee. Voor dit gerecht kan zowel versgekookte krab
als krab uit blik of diepgevroren krab gebruikt worden.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g aspergepunten
2 theel. zout
4 sneetjes casinobrood
1 dl mayonaise
1 bosje dille
80 g krabvlees
boter