Een kaas-asperges-soufflé als een volledige maaltijd

home > asperges > Een kaas-asperges-soufflé als een volledige maaltijd

Kook de aardappels en maak hiervan een aardappelpuree.
Was de asperges onder stromend water. Halveer de stelen en bind ze in bier bosjes bij elkaar.
Kook de asperges circa 8 minuten en neem ze dan uit de pan. Rasp de kaas.
Bestrijk de ovenschaal met boter en verwarm de oven voor op 200ºC.
Doe in de ovenschaal als onderste laag de aardappelpuree. Smelt de boter in een flinke pan. Roer de bloem door en blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem loslaat. Roer er scheut voor scheut de melk door en blijf weer roeren tot het mengsel een bal vormt. Neem de pan van het vuur.
Scheid de eieren in dooiers en witten. Roer de dooiers afwisselend met de kaas, het zout en het paprikapoeder door het mengsel. Klop de eiwitten stijf met het mespunt zout en spatel ze door het soufflémengsel.
Haal de touwtjes van de asperges en verdeel de asperges over de vorm. Verdeel het soufflémengsel over de asperges en strijk de bovenkant glad. Schuif de schaal ca 30 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Maak de oven in die tijd niet open, wand dan zakt de soufflé in.
Serveer meteen, want de soufflé zakt snel in.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg groene asperges (kan natuurlijk ook met een pot asperges)
ca. 500 gram aardappels
3 l water
2 theel. zout
125 Belegen Goudse kaas
50 gram boter
75 gram bloem
½ liter melk
4 eieren
1 theel. zout
1 theel. paprikapoeder
1 mespuntje zout
boter voor de vorm