Aardappel-kaassoep

home > boodschappen > Aardappel-kaassoep

Voorbereiden:
Snijd de geschilde aardappels in dobbelstenen. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Pel de knoflooktenen.

Bereiden:
Kook de aardappelblokjes in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar. Roer de knoflook uit de knijper en de plakjes champignon door de soep en breng aan de kook. Voeg al roerend de geraspte kaas toe. Dien op zodra de kaas is gesmolten. Schep de soep in diepe borden of kommen en strooi er peterselie op.

Tip:
Maak van deze soep een maaltijdsoep door er extra groenten aan toe te voegen. Bijvoorbeeld (diep)vries doperwtjes of in stukken gesneden sperziebonen. Kook de groenten gaar in de bouillon.

Wijnadvies:
Kaas, kippenbouillon en champignons, extra lekker met knoflook… geen twijfel, begin het maal goed met bijvoorbeeld een Elzasser pinot blanc.

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 19g
vet 15g
koolhydraten 21g
kcal (kJ) 295





Ingrediënten voor 4 personen

4 middelgrote aardappels (vastkokers)
200 g champignons
2 knoflooktenen
1 l kippenbouillon
200 g geraspte emmentaler
4 eetl. fijngehakte peterselie