Abrikozenrijst

home > boodschappen > Abrikozenrijst

Bereiden:
Week de abrikozen minstens 1 uur in heet water en laat ze uitlekken. Kook de rijst gaar in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de suiker door de rijst. Houd vier van de abrikozen achter voor de garnering en snijd of knip de rest in stukjes. Schep ze door de rijst. Schep de rijst in een puddingschaal of in éénpersoonsschaaltjes. Doe de jam met het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook. Verdeel de nog warme jam over de rijstpudding en laat afkoelen. Zet tot gebruik in de koelkast. Klop de slagroom stijf met de suiker. Garneer de pudding met de slagroom, de achtergehouden abrikozen en desgewenst een groen blaadje munt.

Wijnadvies:
Aan te bevelen zijn: Graves Supérieures, Bergerac Moelleux of een Spätlese uit de Pfalz (10-12°C).





Ingrediënten voor 4 personen

100 gram gedroogde abrikozen
100 gram dessertrijst
½ l melk
2 eetl. basterdsuiker
4 eetl. abrikozenjam
1 dl sinaasappelsap
¼ l slagroom
2 eetl. suiker