Aspergecrèmesoep

home > boodschappen > Aspergecrèmesoep

Voorbereiden:
Verwarm de bouillon met de suiker en kook hierin de aspergestukjes circa 15 minuten tot ze zacht zijn. Giet de asperges af en vang het vocht op. Pureer de asperges.

Bereiden:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Voeg het kookvocht van de asperges, tijdens goed roeren, in gedeelten toe. Schep de bosuitjes met de helft van het loof erdoor en kook zachtjes 5 minuten. Meng de pesto, aspergepuree, crème fraîche, zout en peper naar smaak erdoor en verwarm zonder te koken. Serveer de soep bestrooid met de rest van het uitjes­loof en partjes citroen er apart bij.

Tip:

Voeg eens een scheutje sherry of witte wijn bij de soep.

Variatie:
Vervang de bosui door fijngesneden prei.

Wijnadvies:
Schenk zonder dralen de wijn die u bij de garnalensalade heeft opengetrokken.
Maar als u toch van beide gerechten het meest wilt genieten, dan bij voorkeur sauvignon blanc uit de Loire.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 3g
vet 9g
koolhydraten 11g
kcal (kJ) 135





Ingrediënten voor 4 personen

1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)

1 theel. suiker
500 g witte asperges,
geschild en in stukjes van 3 cm
1 eetl. boter
1 eetl. bloem
4 lente-/bosuitjes, in ringetjes, loof apart
1 eetl. groene pesto
125 ml demi crème fraîche (Melkan)
zout en versgemalen peper
1 citroen