Biefstuk met peperonata

home > boodschappen > Biefstuk met peperonata

Voorbereiden:
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de kwarten in grote stukken. Snijd de gepelde uien in halve ringen. Snipper de knoflook.

Bereiden:
Verhit de olie in een pan waar een deksel op past en laat de paprika en de ui in de hete olie fruiten tot de ui glazig is. Laat de knoflook kort meefruiten. Blus af met de wijn of de bouillon en het citroensap of de azijn. Breng op smaak met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Bak intussen de biefstukken in een mengsel van olie en boter op de gebruikelijke manier tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze afgedekt een paar minuten rusten. Serveer de biefstukken met de gestoofde paprika en geef er brood, rijst of aardappelpuree bij.

Wijnadvies:
Hier past een Médoc of een stevige rode Bergerac (16-18°C).





Ingrediënten voor 4 personen

2 rode, 2 gele en 2 groene paprika’s
2 uien
1 of 2 teentjes knoflook
3 eetl. (olijf)olie
1 glas droge witte wijn of 0.125 l bouillon
2 eetl. citroensap, wijnazijn of aceto balsamico azijn
zout en versgemalen peper
4 biefstukken van circa 125 g per stuk
1 eetl. olie en 20 g boter