Courgetterisotto met kaas

home > boodschappen > Courgetterisotto met kaas

Voorbereiden:
Verwarm de olijfolie en roerbak hierin de peper, ui, courgette en tijm 3 minuten. Schep de rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze glanzen.

Bereiden:
Voeg de bouillon in gedeelten toe terwijl de rijst zachtjes 20 minuten kookt. Voeg steeds als het vocht is opgenomen een nieuwe scheut bouillon toe. Roer de crème fraîche door de risotto en voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.

Wijnadvies:
Een bijzonder verfijnd gerecht dat vraagt om een betere witte wijn met een Italiaans accent: verdicchio!

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 28g
vet 31g
koolhydraten 91g
kcal (kJ) 755





Ingrediënten voor 4 personen

2 eetl. olijfolie (Mediterrane)
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in blokjes
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
of 1 theel. gedroogd
200 g risottorijst
500 ml kruidenbouillon (van tablet)
4 eetl. crème fraîche (Melkan)
versgemalen peper en zout
75 g geraspte Parmezaanse kaas