Courgettesoep met kip en champignons

home > boodschappen > Courgettesoep met kip en champignons

Bereiden:
Breng de bouillon aan de kook. Voeg de courgetteblokjes toe en kook ze ongeveer 2 minuten. Roer de champignons en het citroensap door de soep en warm goed door. Verdeel de kip over de 4 kommen en schep de soep erop. Bestrooi met bieslook.

Tip:

Variatie:
Vervang de kipbouillon door groentebouillon.
Vervang de kip door in stukjes gesneden krabsticks (surimi) of door gekookte, gepelde garnalen (Vismarine).

Wijnadvies:
Schenk hierbij een Soave, Rueda, pinot blanc of sauvignon blanc. Ook heerlijk met een pinotage rosé of een Italiaanse rosato.

Bereidingstijd:
ca.15 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 15g
vet 6g
koolhydraten 4g
kcal (kJ) 135





Ingrediënten voor 4 personen

3/4 l kipbouillon (van tabletten)

1 courgette, in kleine blokjes
100 g champignons, in plakjes
1/2 eetl. citroensap
200 g kip, vleeswaren, in reepjes
1 eetl. geknipte bieslook