Croissants met garnalensalade

home > boodschappen > Croissants met garnalensalade

Voorbereiden:
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en rol het uit. Bak de croissants volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de garnalen zonodig ontdooien en op kamertemperatuur komen. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in smalle ringetjes. Klop de mayonaise, de crème fraîche, de tomatenketchup, de whisky en de worcestershiresauce in een kom met een garde door elkaar en breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en peper.

Bereiden:
Halveer de croissants en besmeer de helften met boter. Leg de onderste helften op de bordjes en verdeel er de garnalen over (hou een aantal garnalen over voor de garnering). Verdeel daarover de saus en leg er de bovenste helften van de croissants op. Garneer de borden elk met een blaadje sla, halve kerstomaatjes, partjes ei en strooi er de resterende garnalen over.

Wijnadvies:
Schenk hierbij een licht mousserende wijn. Ook een glaasje koel geschonken Medium Sherry zal het hier voortreffelijk doen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 blikje croissantdeeg voor grote croissants of 6 klaar gekochte croissants
300 gram garnalen
3 stuks bosuitjes
3 eetl. mayonaise
1 eetl. crème fraîche
1 eetl. tomatenketchup
1 eetl. whiskey
1 scheutje Worcestershire sauce
zout en gemalen peper
boter om te besmeren
Voor de garnering:
6 blaadjes sla
kerstomaatjes
2 hardgekookte eieren