Garnalen-krabsoep met venkel

home > boodschappen > Garnalen-krabsoep met venkel

Voorbereiden:
Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze. Maak de venkel schoon. Leg het venkelgroen apart en snijd de knol in stukjes of smalle ringen. Snijd de krab in stukjes.

Bereiden:
Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2 minuten. Schep de venkel en de helft van de garnalen en de krab erbij en roerbak nog 2 minuten. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de kookroom erdoor en bind de soep met allesbinder of 1 eetlepel maïzena, aangelengd met een beetje soep. Knip het venkelgroen fijn boven de soep en schep de rest van de garnalen en krab met versgemalen peper erdoor.

Tip:
Vervang 1 dl visbouillon door droge witte wijn.

Wijnadvies:
Dit vraagt om een betere witte wijn, bijvoorbeeld een Verdicchio.

Bereidingstijd:
ca.35 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 21g
vet 19g
koolhydraten 8g
kcal (kJ) 287





Ingrediënten voor 4 personen

2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 venkelknol met venkelgroen (ca. 250 g)
200 g surimikrab
(vlokken of sticks)
2 eetl. olijfolie
200 g garnalen
of gepelde rivierkreeftjes
7 dl visbouillon (van tablet)
200 ml kookroom
allesbinder of 1 eetl. maïzena
versgemalen peper