Gehaktballetjes met kerrie-yoghurtsaus

home > boodschappen > Gehaktballetjes met kerrie-yoghurtsaus

Voorbereiden:
Meng in een kom het gehakt met ei, ui, beschuit, zout, peper en nootmuskaat. Maak van het gehakt balletjes ter grootte van een pingpongbal. Meng in een tweede kom de yoghurt, peterselie, lente-ui en currypasta.

Bereiden:
Verhit de zonnebloemolie en boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 10 minuten gaar. Schep ze tijdens het bakken om. Verdeel de balletjes over de borden. Schep de pittige yoghurtsaus ernaast.

Wijnadvies:
Extra smakelijk en fris met een lekker pilsje of een glas frisse, droge witte huiswijn.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 42g
vet 58g
koolhydraten 12g
kcal (kJ) 738





Ingrediënten voor 4 personen

750 g gehakt (halfom)
1 ei
1 kleine ui, gesnipperd
1 beschuit, verkruimeld
zout en versgemalen peper
snufje geraspte nootmuskaat
1/2 l dikke (Turkse of Griekse) yoghurt
1 eetl. fijngehakte peterselie
2 lente-/bosuitjes, in ringen
1 eetl. currypasta (mild of hot)
of 1 eetl. kerriepoeder
4 eetl. zonnebloemolie
10 g boter