Gemarineerde kalkoenfilet

home > boodschappen > Gemarineerde kalkoenfilet

Voorbereiden:
Boen de sinaasappels schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vruchten. Meng in een schaal de rasp, sap, laurierblaadjes, jeneverbessen, tijm, zout en peper. Marineer de kalkoenfilet hierin 20-30 minuten.

Bereiden:
Dep de kalkoenfilet droog met keukenpapier. Zeef het marinadevocht. Verhit de olijfolie en bak de filets aan beide kanten lichtbruin en gaar ze op een lagere stand 12-15 minuten. Schep het vlees uit de pan en houd het warm. Fruit de sjalotjes in het bakvet, voeg de fond, het marinadevocht en de cranberry’s toe en kook zachtjes 10 minuten tot de cranberry’s gaar zijn en de saus ingekookt is. Meng de bessengelei of bosvruchtenjam erdoor. Serveer de kalkoenfilet met de saus.

Tip:
• Meng eens 2 eetlepels sinaas­appellikeur door de saus.
• Vervang de kalkoenfilets door
parelhoenfilet.

Variatie:
Lekker met aardappelpuree en
broccoli.

Wijnadvies:
Een fraai gerecht om lekkere Chardonnay bij te drinken.
Keuze te over uit Bourgogne
bijvoorbeeld. Of anders Danie de Wet, Sunny Mountain of Vina Maipo.





Ingrediënten voor 4 personen

2 sinaasappels
2 laurierblaadjes
4 jeneverbessen
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)
of 1 theel. gedroogd
zout en versgemalen peper
500 g kalkoenfilet, in 4 porties
2 eetl. olijfolie
4 sjalotjes, gesnipperd
200 ml gevogeltefond of kippenbouillon
(van tablet of uit pot)
200 g verse cranberry’s
2 eetl. bessengelei of bosvruchtenjam