Geroosterde saté met Thaise pindasaus

home > boodschappen > Geroosterde saté met Thaise pindasaus

Voorbereiden:
Leg de satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Vouw ze en rijg ze aan de satéstokjes. Leg ze naast elkaar op een schaal. Boen de limoen of citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Meng rasp, sap, rode peper, kurkuma, komijn en ketjap en giet dit over de kip. Marineer minimaal 1 uur, keer de spiesjes af en toe om. Rooster voor de pindasaus de pinda’s in een droge hete koekenpan. Hak de nootjes daarna fijn (gebruik eventueel een vijzel).

Bereiden:
Verwarm alle ingrediënten voor de pindasaus en laat deze al roerend 10 minuten zachtjes koken. Verhit een grillpan. Bestrijk de satéstokjes met olie en gril ze 4-5 minuten. Keer regelmatig om. Serveer de saté met de pindasaus en strooi er bosui en eventueel wat pinda’s over.

Tip:

Serveersuggestie:
Lekker met (pandan)rijst en komkommersalade.

Variatie:
Vervang ketjap asin door vissaus (nam pla).
Neem in plaats van bosui versgehakte koriander

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 45g
vet 48g
koolhydraten 22g
kcal 700





Ingrediënten voor 4 personen

400 g kipfilet
1 limoen of citroen
1/2 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
1/2 theel. kurkuma (geelwortel) of kerriepoeder
1/2 theel. gemalen komijn (djinten)
4 eetl. ketjap asin
arachideolie of zonnebloemolie
1 lente-/bosuitje, in smalle ringen

8 satéstokjes

voor de pindasaus:

250 g ongezouten pinda’s
400 ml kokosmelk (pakje of blikje)
3 eetl. ketjap asin
2 eetl. chilisaus
2 eetl. (bruine) suiker