Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

home > boodschappen > Gestoofde zoete kip met amandelen en couscous

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Wrijf de geraspte gember en knoflook samen met het citroensap, de olie, honing, saffraan en een beetje zout en peper tot een pasta. Wrijf de stukken kip in met de pasta en leg ze in een ovenschaal. Leg de abrikozen eromheen en giet er een kop water bij. Dek de schaal af met aluminiumfolie of een deksel. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

Bereiden:
Laat de kip in circa 40 minuten gaar worden, neem het folie of de deksel van de schaal en verwarm nog 15 minuten onafgedekt in de oven. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter er met een vork of schone vingers doorheen en houd de couscous warm. Serveer de kip met de zoete jus en de couscous apart op schalen en bestrooi het geheel met amandelen.

Tip:
Serveersuggestie:
Lekker met gestoomde courgette of wortel.

Tip
Saffraan kunt u weglaten en voor de kleur eventueel vervangen door kurkuma.

Wijnadvies:
Aanrader! Kastelbourg Pinot Blanc. Maar ook heerlijk met Chardonnay van Danie de Wet of Viña Maipo.

Bereidingstijd:
ca.75 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 50g
vet 47g
koolhydraten 101g
kcal 1030





Ingrediënten voor 4 personen

stukje verse gemberwortel van 2 cm, geschild en geraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
sap van 1 citroen
4 eetl. olijfolie
3 eetl. honing
mespuntje saffraandraadjes
zout en versgemalen peper
750 g kippenbouten of -karbonades
300 g gedroogde abrikozen
50 g geschaafde amandelen
250 g (instant) couscous
2 eetl. boter