Gevulde sugarsnaps

home > boodschappen > Gevulde sugarsnaps

Bereiden:
Breng een laagje water met wat zout aan de kook. Duw de sugarsnaps open of snijd met een klein mesje de holle kant van de peul open. Verwijder voorzichtig de erwtjes. Blancheer de sugarsnaps 20 seconden in het kokende water en giet ze dan af. Spoel ze met koud water af en laat ze op keukenpapier uitlekken. Roer de roomkaas los met wat peper, citroenrasp en een paar druppels sap tot een luchtige en frisse room. Vul de sugarsnaps met een halve eetlepel roomkaas en doop ze in de gehakte bieslook. Serveer de sugarsnaps op een bordje of op amuselepels.

Wijnadvies:
Een lekkere amuse waarbij u gewoon uw aperitiefwijn kunt doorschenken. Of dat nudroge witte huiswijn, Jean Sablenay Sauvignon
Blanc of Viña Maipo Chardonnay is.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 1g
vet 4g
koolhydraten 1g
kcal 50





Ingrediënten voor 4 personen

zout en versgemalen peper
8 sugarsnaps, schoongemaakt
4 eetl. roomkaas met kruiden
rasp en sap van 1/2 citroen
6 sprieten bieslook, fijngehakt