Groene groentesalade met kaas

home > boodschappen > Groene groentesalade met kaas

Voorbereiden:
350 g broccoli 150 g sperziebonen 200 g doperwtjes (diepvries) 150 g belegen kaas (dikke plak) 3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) Voor de dressing: 1 eetl. grove mosterd 2 eetl. rode wijnazijn 3 eetl. olijfolie 1/2 eetl honing peper en zout

Bereiden:
Verdeel de broccoli in roosjes. Was deze en kook ze beetgaar in 10 minuten (magnetron, afgedekt 800 Watt 3 minuten). Haal de boontjes af, kook ze 10 minuten. Giet ze af en spoel ze na met koud water. Kook de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en spoel er koud water over. Snijd de kaas in luciferstokjes. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schik de verschillende groenten op een schaal. Giet de dressing erover. Verdeel de kaas en de peterselie over de salade.

Tip:
Neem in plaats van doperwtjes tuinbonen. Vervang de belegen kaas bijvoorbeeld door komijnekaas.

Wijnadvies:
Pinot Blanc, een Riesling of een Chasselas uit de Elzas. Een Pinot Grigio uit Italië. Ook een Steen (Chenin Blanc) uit Zuid-Afrika (9-11°C).

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 15g
vet 21g
koolhydraten 7g
kcal (kJ) 277





Ingrediënten voor 4 personen

350 g broccoli
150 g sperziebonen
200 g doperwtjes (diepvries)
150 g belegen kaas (dikke plak)
3 eetl. gehakte peterselie
(vers of diepvries)
Voor de dressing:
1 eetl. grove mosterd
2 eetl. rode wijnazijn
3 eetl. olijfolie
1/2 eetl honing
peper en zout