Kaapse braai met knoffel en appelkoos

home > boodschappen > Kaapse braai met knoffel en appelkoos

Voorbereiden:
Snijd het vlees in 4 plakken. Pel de teentjes knoflook en pers deze. Voeg peper, zout, olie en tijm toe. Bestrijk het vlees met dit mengsel en laat dit even intrekken.

Bereiden:
Verhit de barbecue en rooster het vlees direct op het rooster of in een grillpan aan beide kanten goudbruin en gaar, afhankelijk van de dikte in ca. 15-20 minuten. Bestrijk het vlees tijdens het roosteren met abrikozenjam, gemengd met de worcestershiresaus. Keer het vlees regelmatig om.

Wijnadvies:
‘Dit sal lekker wees’ met Bergschaduw Ruby cabernet/ cinsault!

Bereidingstijd:
ca.40 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 39g
vet 13g
koolhydraten 20g
kcal (kJ) 353





Ingrediënten voor 4 personen

500 g varkensfilet
3 knoflookteentjes
versgemalen peper
zout
2 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. gehakte tijm (vers of
diepvries) of 1 theel. gedroogd
125 ml abrikozenjam
2 eetl. worcestershiresaus