Kalfsoester met een mosterd-notenkorstje

home > boodschappen > Kalfsoester met een mosterd-notenkorstje

Voorbereiden:
Laat de kalfsoesters op kamertemperatuur komen. Bestrooi ze met zout. Hak de hazelnoten tot grove kruimels. Roer in een kom de verkruimelde noten, de mosterd, de peterselie, de bieslook en het broodkruim door elkaar.

Bereiden:
Verhit de boter en zonnebloemolie in een koekenpan. Temper de hittebron en bak de kalfsoesters ongeveer 3 minuten per kant. Bak het vlees nét gaar. Schep het uit de pan en dek toe met aluminiumfolie om het warm te houden. Giet het braadvet bij het notenmengsel en roer het door elkaar. Besmeer elke kalfsoester met een laagje van dit mengsel. Leg de kalfsoesters in een vuurvaste schaal en plaats deze onder de ovengrill. Gril het notenkorstje ongeveer 1 minuut. Dien het vlees meteen op.

Tip:
Eet bij dit gerecht peultjes, rijst en een tomatensalade.

Variatie:
Vervang de kalfsoester door een runder- of kalfsentrecote of een ribeye.

Wijnadvies:
Bij het gebruik van kalfsvlees is een Argentijnse chardonnay op zijn plaats, bij rundvlees een lekkere bonarda van El Abasto of een Tango Duo, eveneens uit Argentinië.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 44g
vet 29g
koolhydraten 9g
kcal (kJ) 473





Ingrediënten voor 4 personen

4 kalfsoesters
zout
50 g blanke hazelnoten
3 eetl. grove mosterd
4 eetl. fijngehakte peterselie
2 eetl. fijngehakte bieslook
4 eetl. droog broodkruim of
paneermeel
50 g boter
2 eetl. zonnebloemolie