Kalfsoester met mango-notenvulling

home > boodschappen > Kalfsoester met mango-notenvulling

Voorbereiden:
Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel het sjalotje en snipper deze. Hak de helft van de noten grof. Meng het gehakt met de helft van de mango, de gehakte noten, kerriepoeder, paneermeel en peper en zout. Snijd de kalfsoesters met een puntig scherp mesje aan één kant open zodat een envelopje ontstaat. Vul de oesters met de vulling en maak de opening dicht met een cocktailprikker.

Bereiden:
Verhit de boter en bak hierin de kalfsoesters in 8-10 minuten gaar en bruin. Doe de sjalotjes, de rest van de noten en de mangostukjes erbij en laat nog 2 minuten meebakken. Serveer het kalfsvlees op warme borden. Voeg de fond bij het braadvet en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de saus bij het vlees.

Tip:
Lekker met gekookte krieltjes en broccoli of peultjes.

Wijnadvies:
U kunt hier de Verdicchio doorschenken of kiezen voor een volle Zuid-Afrikaanse chardonnay.

Bereidingstijd:
ca.35 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 48g
vet 32g
koolhydraten 22g
kcal (kJ) 568





Ingrediënten voor 4 personen

1 mango
1 sjalotje
100 g ongezouten cashewnoten
150 g (kalfs)gehakt
1/2 eetl. kerriepoeder
3 eetl. paneermeel
peper en zout
4 kalfsoesters (ca. 150 g per stuk)
50 g boter
4 eetl. gevogeltefond of vleesfond
cocktailprikkers