Kalfsschnitzels met risotto

home > boodschappen > Kalfsschnitzels met risotto

Voorbereiden:
Sla de schnitzels tussen twee velletjes gladfolie met de bodem van een steelpan plat. Schep op een bord wat zout en peper door de bloem. Klop het ei los in een diep bord. Schep het paneermeel en de kaas in een derde bord door elkaar. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel. Snipper de ui voor de risotto. Laat de doperwtjes ontdooien.

Bereiden:
Verhit de olijfolie in een platte pan. Laat de ui omscheppend glazig fruiten. Voeg de rijst toe en laat meebakken tot alle korreltjes met een glanzend laagje zijn bedekt. Blus af met de wijn en laat het vocht verdampen. Voeg de hete bouillon in circa drie porties toe en wacht telkens tot het vocht bijna geheel is opgenomen. Dat duurt in totaal circa 20 minuten. Blancheer de doperwtjes twee minuten in kokend water en roer ze met de boter door de rijst. Breng verder op smaak met wat citroensap, zout en peper. Verhit 10 minuten voor de risotto gaar is de braadboter in de koekenpan en bak de schnitzels in 3 tot 4 minuten per kant gaar en bruin. Verdeel de risotto over de borden en schep er de schnitzels op.

Wijnadvies:
Neem een lichte witte wijn: Soave, Bordeaux Blanc, Bergerac Blanc of een droge Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika (10-12°C).





Ingrediënten voor 4 personen

2 kalfsschnitzels van circa 120 g per stuk
1 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
1 ei
2 eetl. paneermeel
2 eetl. versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas
25 gram braadboter
Voor de risotto:
1 rode ui
300 g doperwtjes (diepvries)
2 eetl. olijfolie
150 g risottorijst
1 glas droge witte wijn
½ l kippenbouillon, uit een pot of van een tablet
1 scheutje citroensap
25 g boter