Kalkoenspiesen

home > boodschappen > Kalkoenspiesen

Bereiden:
Doe alle ingrediënten voor de marinade in een schaal en leg hier de blokjes kalkoenfilet in. Laat een half uur afgedekt in de koelkast marineren. Rijg de
kalkoen afgewisseld met een paar stukjes limoen aan de spiesen. Dep het vlees met keukenpapier en leg de spiesen onder een hete grill of rooster ze om en om op de barbecue in circa 15 minuten bruin en gaar.

Tip:
Serveersuggestie: Lekker met een rauwkostsalade.

Wijnadvies:
Wie Chardonnay gebruikt van Danie de Wet, Monastier, Casa de Campo of Viña Maipo om te marineren, geniet nog meer van dit gerecht als dezelfde wijn in het glas naast het bord belandt.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 37g
vet 3g
koolhydraten 3g
kcal 200





Ingrediënten voor 4 personen

600 g kalkoenfilet, in blokjes
3 limoenen, in vieren
voor de marinade:
200 ml witte droge wijn
1 cm verse gember, gehakt
2 teentjes knoflook, gehakt
1 bosje koriander, gehakt
1 theel. citroenrasp
2 eetl. olijfolie

4 grote of 8 kleine spiesen