Kapucijners met verschillende soorten spek en tafelzuur

home > boodschappen > Kapucijners met verschillende soorten spek en tafelzuur

Voorbereiden:
Doe de kapucijners in een vergiet en spoel ze af. Snijd de augurken in plakjes. Doe de piccalilly, de mosterd, uitjes en augurkplakjes in kommen en zet deze alvast op tafel. Snijd de gepelde uien in dunne ringen.

Bereiden:
Laat de plakken vetspek langzaam in een droge koekenpan smelten tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Bak in een tweede pan ook het ontbijtspek knapperig. Bak de uiringen in de helft van de boter zacht en glazig. Bak de aardappeltjes in de rest van de boter lichtbruin. Bestrooi ze met tijmblaadjes. Verwarm de kapucijners intussen in een pan met een beetje water en giet ze dan af. Zet op tafel: een schaal met kapucijners, een schaal met gebakken aardappeltjes, een plat schaaltje met katenspek, een platte schaal met de andere soorten spek en een schaaltje met gebakken uiringen. Ieder stelt zijn favoriete kapucijner-spek-zuur-combinatie samen.

Wijnadvies:
Deze boerse bonenpot vraagt om de vineuze begeleiding van een eenvoudige witte of rode landwijn, dus een Vin de Pays, ergens uit Frankrijk of Italië. Of een eenvoudige Côtes du Rhône.

Bereidingstijd:
ca.35 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 35g
vet 47g
koolhydraten 50g
kcal (kJ) 763





Ingrediënten voor 4 personen

1 pot kapucijners
2 augurken
1 potje piccalilly
mosterd naar keuze
2 eetl. zure uitjes
2 uien
40 g boter
200 g vers vetspek, in plakken gesneden van 2 mm dik
100 g ontbijtspek, dun gesneden
500 g voorgekookte krielaardappeltjes
2 theel. verse tijmblaadjes
100 g katenspek, dun gesneden