Kip in het pannetje

home > boodschappen > Kip in het pannetje

Bereiden:
Verwarm de olie in een grote hapjespan en fruit de ui en bleekselderij circa 5 minuten. Voeg de knoflook, laurier en hamreepjes toe en bak nog enkele minuten zachtjes mee. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak ze mee tot ze aan beide kanten een beetje bruin zijn. Voeg de wijn en tomaten toe en laat aan de kook komen. Leg het deksel op de pan en stoof de kip in circa 40 minuten zachtjes gaar. Voeg de doperwten en peterselie toe, schep even om en laat nog 10 minuten verder stoven. Breng op smaak met zout en peper.

Tip:
Lekker met gebakken aardappelen of rijst.

Wijnadvies:
Natuurlijk drinken we de rosé waarmee we koken ook aan tafel door. Kiest u maar: Qué Mas, Jean Sablenay, Huiswijn, Vega Libre of Hoop Huis.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetl. olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 stengel bleekselderij, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 laurierblaadjes
100 g serranoham, in reepjes
4 kipkarbonades
zout en versgemalen peper
250 ml rosé
2 tomaten, in blokjes
400 g diepvriesdoperwten, ontdooid
2 eetl. peterselie, gehakt