Kippenbouten met aïoli

home > boodschappen > Kippenbouten met aïoli

Voorbereiden:
Hak de teentjes knoflook fijn en druk ze door de knoflookknijper. Roer knoflook, mayonaise en citroensap in een kom door elkaar. Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiden:
Omdat het lang duurt voordat kippenbouten op de barbecue gaar zijn is het handig het vlees in de oven voor te garen. Leg de bouten naast elkaar in een vuurvaste schaal en bestrooi ze met zout en peper. Braad ze 20 minuten in de oven. Haal ze uit de oven. Laat ze eventueel afkoelen of leg ze meteen op het rooster van de barbecue. Rooster de kippenbouten ongeveer 10 minuten. Draai ze na 5 minuten om. Eet er stokbrood bij dat met aïoli wordt besmeerd en een frisse gemengde salade.

Wijnadvies:
Chardonnay is hierbij een uitstekende keuze. Neem er een uit Argentinië, Chili, Bulgarije, de Bourgogne of uit Zuid-Frankrijk (9-11ºC). Wat de aïoli betreft: overweeg een droge Côtes de Provence rosé en niet te zware rode wijnen.

Bereidingstijd:
ca.20 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 52g
vet 55g
koolhydraten 5g
kcal (kJ) 723





Ingrediënten voor 4 personen

4 kippenbouten
zout en peper
voor de aïoli:
6 teentjes knoflook
200 g mayonaise
2 eetl. citroensap