Kippenvleugeltjes aan een spies met chilisaus

home > boodschappen > Kippenvleugeltjes aan een spies met chilisaus

Voorbereiden:
Snijd de steeltjes van de pepertjes. Hak de pepertjes in piepkleine stukjes. Pers de citroen uit. Rijg aan 4 lange metalen spiesen 6 kippenvleugels.

Bereiden:
Doe de fijngehakte pepertjes, het citroensap en de suiker met het water in een steelpan. Breng alles aan de kook en laat de saus een minuut of 5 heel zachtjes koken. Roer de saus regelmatig om. Laat deze chilisaus, als die stroperig is geworden, afkoelen. Doe de saus in een kom of fles. Rooster de kippenvleugels in ongeveer 20 minuten knapperig en gaar. Draai de spiesen tijdens het roosteren regelmatig om. Besprenkel de kippenvleugels met chilisaus.

Wijnadvies:
Laat de keuze vallen op een Elzasser Pinot Gris of een Italiaanse Pinot Grigio, droge rosé als Côtes de Provence (9-11ºC).

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 51g
vet 14g
koolhydraten 40g
kcal (kJ) 490





Ingrediënten voor 4 personen

24 kippenvleugels
voor de chilisaus:
100 g kleine
rode pepertjes
1 citroen
150 g poedersuiker
300 ml water