Kropsla met gepocheerd ei en spekjesdressing

home > boodschappen > Kropsla met gepocheerd ei en spekjesdressing

Voorbereiden:
Laat de ontbijtspekblokjes langzaam op middelhoge stand uitbakken tot ze knapperig zijn. Klop ondertussen de mosterd los met 1 eetlepel azijn en olijfolie en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep de spekjes uit de pan en voeg ze bij de dressing. Houd het spekvet in de pan voor later gebruik. Was en droog de sla voorzichtig en zet koud weg.

Bereiden:
Breng een pan met een laag water van 10 centimeter en 1 eetlepel wijnazijn aan de kook. Zet de warmtebron uit of zo laag mogelijk zodat het water niet meer kookt. Breek steeds een ei in een bakje en laat het voorzichtig in het water glijden. Vouw met een lepel of schuimspaan het uitwaaierend eiwit over de eidooier en laat in circa 3 minuten garen. Schep de eieren voorzichtig uit het water en houd ze au bain-marie warm (onder een deksel boven een ander pannetje met een laagje kokend water) tot alle 4 de eieren gepocheerd zijn. Verdeel de sla over 4 borden en schep de spekjesdressing erover. Leg op elk bord een gepocheerd ei. Verwarm de pan met spekvet nog eens en giet hiervan een klein beetje over het ei. Maal er nog wat peper over en garneer met wat verse gehakte kruiden.

Tip:
Serveersuggestie: Lekker met warme toast of zelf­gemaakte croutons.

Wijnadvies:
Zit er nog wat in de fles die u bij de sugarsnaps heeft geserveerd? Drink deze. Speciaal een wijn bij dit gerecht uitkiezen mag natuurlijk ook. Met Verdicchio dei Castelli di Jesi Terrazano of landenwijn Australië wit doet u een prima keuze.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 15g
vet 32g
koolhydraten 1g
kcal 355





Ingrediënten voor 4 personen

200 g gerookte ontbijtspekblokjes
1 theel. fijne mosterd
2 eetl. wittewijnazijn
2 à 3 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
1 mooie krop sla
4 zeer verse eieren
versgemalen peper
kervel, bieslook of peterselie