Mediterrane hamquiche

home > boodschappen > Mediterrane hamquiche

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg en prik de deegbodem hier en daar in met een vork.

Bereiden:
Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika en broccoli 4 minuten. Pers de knoflook erboven en voeg de tijm toe. Verdeel de groenten met de hamreepjes en fetablokjes over de deegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper. Giet het eimengsel over de vulling in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.

Tip:
• Vervang feta door roomkaas of jonge kaas.
• Neem in plaats van tijm Provençaalse kruiden.

Bereidingstijd:
ca.70 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 34g
vet 76g
koolhydraten 33g
kcal 955





Ingrediënten voor 4 personen

6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 eetl. olijfolie
1 rode paprika, in smalle reepjes
250 g broccoli, in miniroosjes, stelen gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
200 g hamreepjes
200 g feta, in blokjes
4 eieren
200 ml crème fraîche (Melkan) of kookroom
zout en versgemalen peper
quichevorm of springvorm ø 24 cm, ingevet