Mexicaanse tacoburger met peperonata

home > boodschappen > Mexicaanse tacoburger met peperonata

Voorbereiden:
Begin met de peperonata. Verhit daarvoor de olie en bak hierin de ingrediënten op halve stand tot ze zacht en iets ingedikt zijn.

Bereiden:
Meng het rundergehakt met ui, knoflook, rode peper, chilipoeder, komijn, koriander en zout en vorm er 4 platte, ovale hamburgers van. Bestrijk ze rondom met olie. Rooster ze 4-5 minuten per kant in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan. Leg wat slareepjes in de taco. Leg de hamburgers erin en serveer de peperonata erbij of eroverheen.

Tip:
• Voeg 3 fijngewreven ansjovis­filets bij de peperonata.
• Breid het gerecht uit met rode bonen.

Wijnadvies:
Een Midden-Amerikaanse specialiteit past bij een Zuid-Amerikaanse delicatesse: rode Viña Maipo Carmenère of Indomita Cabernet Sauvignon.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 26g
vet 44g
koolhydraten 13g
kcal 560





Ingrediënten voor 4 personen

500 g rundergehakt
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 theel. chilipoeder
1 theel. gemalen komijn (djinten)
2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries)
zout
zonnebloemolie of arachideolie
1/2 krop ijsbergsla, in reepjes
4 taco’s
voor de peperonata:
50 ml zonnebloemolie of olijfolie
2 uien, in ringen
2 teentjes knoflook, geperst
2 rode paprika’s, zonder zaadjes, in smalle repen
4 trostomaten, gepeld, in plakken
mespuntje suiker of 1 theel. honing
zout en versgemalen peper