Mie met gehaktsaus

home > boodschappen > Mie met gehaktsaus

Voorbereiden:
Behandel de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een kom en schep er de sesamolie door. Snipper de ui, de knoflook en de gemberwortel. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Bereiden:
Zet de wok op hoog vuur en giet er de olie in. Roerbak de ui, de knoflook en de gemberwortel 2 minuten en roer er de sambal door. Voeg het gehakt toe en laat omscheppend bakken tot het zijn rauwe kleur kwijt is. Roer er de oestersaus, de sojasaus, de rijstwijn of de sherry, de ketchup en het bouillonpoeder door en giet er zoveel water bij tot de saus de gewenste dikte heeft. Laat circa 5 minuten zachtjes koken. Zet de vergiet in een pan kokend water om door te warmen en schep de saus door de uitgelekte mie. Bestrooi met de bosui. Geef er een salade met tomaat en komkommer bij.

Tip:
Vervang de mie door spaghetti en ga verder op dezelfde manier te werk.

Variatie:
Geef er een salade met tomaat en komkommer bij.

Wijnadvies:
Apart en lekker om hierbij de rijstwijn (saké) te schenken, maar dan wel flink gekoeld (circa 10°C) en vooral niet lauwwarm schenken.





Ingrediënten voor 4 personen

300 gram tarwemie
1 eetl. sesamolie
1 flinke ui
3 teentjes knoflook
1 stukje verse gemberwortel van circa 3 cm
2 bosuitjes
2 eetl. olie
2 theel. sambal oelek
300 gram gehakt half-om-half
2 eetl. oestersaus
2 eetl. sojasaus
1 glaasje rijstwijn of droge sherry
4 eetl. tomatenketchup
1 theel. bouillonpoeder
1 scheutje water