Mie met kip en ananas

home > boodschappen > Mie met kip en ananas

Voorbereiden:
Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm. Pel de knoflook en snipper deze. Verdeel de prei in smalle ringetjes en de paprika zonder zaadjes in reepjes. Giet de ananas af en vang het sap op.

Bereiden:
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kip 4 minuten. Roer de sojasaus erdoor en bak nog 3 minuten. Schep de kip met een schuimspaan uit de pan. Roerbak de knoflook, prei en paprika 1 minuut in het bakvet van de kip. Voeg ananas, oestersaus, sambal oelek, 3 eetlepels van het ananassap, mie en kip toe en verwarm al omscheppend 3 minuten.

Tip:
Schep eens 50 gram taugé door het gerecht.

Variatie:
De kipreepjes kunnen worden vervangen door biefreepjes; roerbak deze 2 minuten in plaats van 4 minuten.

Wijnadvies:
Met kip kiest u voor een volle Australische chardonnay, met biefreepjes voor het shirazbroertje.

Bereidingstijd:
ca.30 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 35g
vet 12g
koolhydraten 46g
kcal (kJ) 432





Ingrediënten voor 4 personen

400 g (eier)mie
400 g kipfilet
2 teentjes knoflook
1 kleine prei
1 rode paprika
1 blikje ananasstukjes (ca. 200 g)
3 eetl. (wok)olie
2 eetl. sojasaus (ketjap manis)
2 eetl. oestersaus
1 theel. sambal oelek