Oosterse salade met sugarsnaps, witlof, gerookte kip en sesamdressing

home > boodschappen > Oosterse salade met sugarsnaps, witlof, gerookte kip en sesamdressing

Voorbereiden:
Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de sugarsnaps 1 minuut, giet ze af en leg ze in koud water. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd de witlof in de lengte door en haal de kern eruit. Snijd de witlof in de lengte in brede repen. Snijd de sugarsnaps in de lengte door en de gerookte kipfilet in lange repen. Giet de mie af en spoel even onder koud water. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Bereiden:
Leg op elk bord een nestje mie. Schep de groenten en de kip met de dressing door elkaar en verdeel dit over de mie. Bestrooi met sesam.

Wijnadvies:
De Oosterse sferen worden extra benadrukt door het tropische fruit in de Chardonnay van Viña Maipo en Danie de Wet. Ook een fruitige rosé van Berg Schaduw is verrukkelijk.





Ingrediënten voor 4 personen

150 g sugarsnaps
200 g mihoen (rijstmie)
2 struikjes witlof
200 g gerookte kipfilet
1 à 2 eetl. sesamzaadjes, licht geroosterd
voor de dressing:
2 eetl. limoensap
1 theel. rietsuiker of honing
1 eetl. sojasaus
1 eetl. sesamolie
1 eetl. zonnebloemolie
½ rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt