Ovenschotel van courgette en tomaat

home > boodschappen > Ovenschotel van courgette en tomaat

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en ontvel ze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Verhit de helft van de olijfolie en fruit de sjalotten met de helft van de knoflook. Voeg de tomaten en Provençaalse kruiden toe. Stoof en roer zo nu en dan. Wrijf de grotere stukjes wat fijner. Laat goed indikken en pureer met de staafmixer. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de rest van de knoflook. Schep de courgetteplakjes erbij en bak ze beetgaar. Leg ze als er veel vocht vrijkomt even op keuken­papier.

Bereiden:
Bestrijk de bodem van de ovenschaal met de ingedikte tomatensaus en leg daarop in cirkels de plakjes courgette. Er moet nog wat ruimte in de schaal over zijn, dus stapel niet tot aan de rand. Kluts de eieren met zout en peper. Giet de eiermassa over de courgettes en verdeel de geraspte kaas en de olijvenplakjes erover. Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven. Garneer met peterselie en/of basilicum.

Bereidingstijd:
ca.50 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 22g
vet 31g
koolhydraten 18g
kcal 440





Ingrediënten voor 4 personen

800 gram tomaten
4 eetl. olijfolie
3 sjalotten, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gehakt
1 eetl. gehakte Provençaalse kruiden of 1 theel. gedroogd
4 courgettes (ca. 700 gram),
geschild, in plakjes van 1 cm
5 eieren
zout en peper
100 gram geraspte jongbelegen kaas
12 zwarte olijven, in plakjes
peterselie en/of verse basilicum

ronde ovenschaal, ø 28 cm,
hoogte 4-5 cm, ingevet