Paprikasoep

home > boodschappen > Paprikasoep

Voorbereiden:
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika’s in kwarten en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Druk de kwarten plat, bestrijk ze aan de buitenkant dun met wat olie en leg ze op het ovenrooster. Schuif ze kort onder de voorverwarmde grill tot het velletje zwart geblakerd is (verplaats de paprika’s aan de buitenkant van het rooster zonodig een keer naar het midden, om ze gelijkmatig te roosteren). Dek de paprika’s af met een vochtig gemaakte theedoek en laat ze afkoelen. Trek er de velletjes af. Snijd het vruchtvlees van de groene paprika in blokjes. Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken en ontvel ze. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Bereiden:
Verhit de olie in de soeppan en laat de ui glazig fruiten. Laat de grofgesneden rode paprika en de knoflook kort meefruiten. Roer er het paprikapoeder, het tomatensap en de bouillon door en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer of door een fijne zeef. Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper. Roer er de blokjes groene paprika en tomaat door en laat kort doorwarmen. Bestrooi kort voor het serveren met de bosuitjes.

Tip:
Op een zomerse dag kan deze soep ook koud worden gegeten.





Ingrediënten voor 4 personen

1 groene paprika en 2 rode
2 vleestomaten
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
2 tot 3 bosuitjes
2 eetl. olijfolie
1 eetl. paprikapoeder
½ l tomatensap
3 dl kippenbouillon
1 scheutje citroensap
zout en versgemalen peper