Pasta al uovo met spek

home > boodschappen > Pasta al uovo met spek

Voorbereiden:
Kook de pasta in water met zout en 2 eetlepels olijfolie beetgaar. Giet de pasta af en schud deze even op.

Bereiden:
Verhit de rest van de olijfolie, voeg het spek toe en bak dit licht krokant. Voeg de ui en knoflook toe en fruit dit tot het glazig ziet. Schep de tomaatjes, de honing, het bouillonblokje en de peper erdoor en stoof zachtjes 5 minuten. Voeg de kruiden en de gekookte pasta toe en schep even om. Serveer het gerecht op diepe
borden bestrooid met selderij en kaas.

Variatie:
• Vervang de spekblokjes door reepjes rauwe ham.
• Schep eens 1 eetlepel pesto door de saus.

Tip:
Lekker met stokbrood en een groene salade.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g pasta al uovo
(eierpasta), koelvers
zout
3 eetl. olijfolie
250 g magere gerookte
spekblokjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
4 (romano) tomaten zonder
pitjes, in kleine blokjes
1 eetl. honing
1 kippenbouillonblokje
versgemalen peper
2 eetl. gemengde gehakte
kruiden zoals tijm, basilicum
en oregano (vers of diepvries)
of 1/2 eetl. gedroogd
2 eetl. gehakte bladselderij
geraspte Parmezaanse kaas