Pasta met peultjes, tuinbonen en rucola

home > boodschappen > Pasta met peultjes, tuinbonen en rucola

Voorbereiden:
Maak de peultjes schoon. Was en droog de rucola.

Bereiden:
Breng in een grote pan lichtgezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe. Lees voor de juiste kooktijd de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 4 minuten de peultjes en tuinbonen mee. Stort de beetgaar gekookte pasta en groenten in een vergiet. Roer er direct een lepel olijfolie door om aan elkaar plakken te voorkomen en roer de rucola en de salami door de hete pasta. Laat de pasta even uitlekken. Schep de pasta in een warm gemaakte schaal of verdeel de pasta over de borden. Strooi er versgemalen peper over.

Variatie:
Vervang de salami door kleine blokjes geitenkaas.

Wijnadvies:
Heeft u nog een fles van die verrukkelijke Verdicchio? Nee? haal er dan snel eentje! Het smaakt hierbij ‘fantastico’!

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 21g
vet 14g
koolhydraten 58g
kcal (kJ) 442





Ingrediënten voor 4 personen

200 g peultjes
ca. 20 g rucola
zout en versgemalen peper
300 g pasta (bijv. penne)
250 g gedopte tuinbonen
1 eetl. olijfolie
150 g reepjes salami