Pikante asperges uit de wok

home > boodschappen > Pikante asperges uit de wok

Bereiden:
Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af. Verdeel de asperges in schuine stukjes van 5-6 cm. Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de asperges, prei, gember, knoflook en peper 4 minuten. Voeg de ketjap en bouillon toe en verwarm op een hoge stand 4 minuten zodat het vocht wat verdampt. Rooster intussen de noten in een droge hete koekenpan. Strooi de noten over het gerecht.

Tip:

Vervang prei door 75 gram taugé en schep deze vlak voor het serveren door het gerecht. Serveersuggestie: Lekker met eiermie of mihoen.

Bereidingstijd:
ca.25 minuten

Voedingswaarde per persoon:
eiwit 8g
vet 24g
koolhydraten 16g
alcohol 305 %
kcal 16





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg groene of witte asperges
3 eetl. roerbakolie of olijfolie
1 prei, in smalle ringen
stukje gemberwortel van 3 cm, geschild en geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
2 eetl. ketjap manis
150 ml groente- of kruidenbouillon (van tablet)
100 g cashewnoten (ongezouten)