Pikante zalm met garnalen en ananas

home > boodschappen > Pikante zalm met garnalen en ananas

Voorbereiden:
Laat de zalm en de garnalen zonodig ontdooien en snijd de zalm in blokjes van circa 2×2 cm. Snijd de ananas in blokjes (bewaar bij ananas uit blik een scheutje van het sap).

Bereiden:
Verhit de olie in een pan en roer er de kerrie, het korianderpoeder en het gemberpoeder door. Voeg de fijngehakte santen of de kokosmelk toe en laat kort doorwarmen tot de santen is gesmolten. Voeg de bouillon en het citroensap toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en schep er de blokjes zalm door. Laat op laag vuur een paar minuten stoven en voeg de garnalen toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Breng op smaak met wat zout en peper en bind de saus desgewenst met allesbinder. Bestrooi met de koriander of de peterselie. Garneer met de kleine kroepoekjes of zet ze in een bakje op tafel.

Tip:
Lekker met gekookte rijst. Geef er desgewenst een salade bij van komkommer, taugé, bosui en rode peper. Gebruikt u ananas uit blik, kies dan bij voorkeur voor naturel, deze past beter bij dit gerecht dan ananas op zware siroop.

Variatie:
Vervang de zalm desgewenst door kabeljauw of door kipfilet. In beide gevallen kunnen de grote garnalen gehandhaafd blijven.





Ingrediënten voor 4 personen

300 gram gefileerde zalm, vers of uit de diepvries
150 gram grote garnalen, vers of uit de diepvries
4 schijven ananas, vers of uit blik
2 eetl. (olijf)olie
2 theel. kerrie
1 theel. korianderpoeder
1 theel. gemberpoeder
50 gram santen of 1 klein blikje (1 dl) kokosmelk
0.25 l kippenbouillon, zelf gemaakt, uit een pot of van tabletten
1 eetl. citroensap
zout en versgemalen peper
desgewenst allesbinder
2 eetl. fijngehakte koriander of peterselie
1 zakje kroepoek kleine kroepoekjes